Тити Папазов
на снимката: Тити Папазов

Граждани излязоха пред столичната Пътна полиция, за да поискат да бъде отнета шофьорската книжка на баскетболния треньор и ръководител на футболния „Левски” Константин Папазов.

Причина за искането стана поредното му пътно нарушение, документирано на видео от друг водач на пътя.

Организаторът на демонстрацията Ясен Дудин каза, че е решил да организира събитието, след като за пореден път Папазов е направил неразрешен ляв завой и е преминал на червено, както и преди два месеца.

Самият Папазов твърди, че не той е карал колата. Но организаторът на протеста днес изрази съмнение в истинността на това твърдение.

Дудин не смята за редно и да се предприемат действия само по видео, предоставено от друг водач.

„За мен беше много странно да науча, че позицията на „Пътната полиция“ се базира само и единствено на това и няма никаква друга оценка, не е бил проследен този автомобил. Съответно е подписана декларация от Папазов и друго лице, което в никоя медия не е посочено. Случаят е приключен с глоба от 100 лева и отнемане на 8 контролни точки. Наказанието за такъв вид нарушение, такова завиване на червено е подигравателно“, заяви той.

Шофирал ли е Папазов

Организаторът призна, че очакванията са му били да се съберат поне 100 души от заявилите над 4000 присъствие, в създаденото от него събитие в социалната мрежа.

„Очаквах да се съберем и да питаме как точно е проверена ситуацията и как е установено, че Папазов не е шофирал автомобила и дали всичко не е базирано само на една декларация и на това видео, което сме гледали по медиите“, обясни той и добави, че единственото нещо, с което са щели да изразят недоволството си е като стоят в двора на „Пътна полиция“.

Припомняме, че на 4 септември джипът на Папазов бе заснет как прережда колона за ляв светофар на Румънското посолство, след което взима завоя на червен светофар.

Нарушението се случва в близост до зала „Универсиада“, където Папазов тренира баскетболния „Левски” и на метри от Първо Районно полицейско управление.

Само преди два месеца Папазов влезе в новините, след като премина на червен светофар с висока скорост на бул. „Черни Връх“, след което заплати своята глоба и обеща, че ще бъде по-внимателен по отношение на спазването на правилата за движение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук