Григор Димитров

От 3 януари българският отбор по тенис ще вземе участие в новия турнир АТР Cup, който ще се проведе в Австралия. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще е играещ капитан на тима. Организаторите на надпреварата направиха интервю с българската звезда. В него той казва силни думи с желанието да подкрепи и мотивира своите фенове и най-вече децата.

„Според мен семейството ми ме възпита по много добре. Родителите са моята голяма подкрепа. Не бях претенциозен – трябваше ми само тенис корт и здрави ракети, за да бъда щастлив“, каза Григор.

„Още от ранна възраст бях много отдаден тениса. Когато бях на 10 или 11 години, осъзнах, че това е нещото, което ми е писано да правя, и което искам да правя“, сподели още най-добрия ни тенисист.

Григор признава, че когато е пробил в мъжкия тенис все още не е бил готов нито физически, нито психически, но с постигането на първите по-големи победи е започнал да усеща какво е да бъдеш сред най-големите в този спорт

„Аз съм тенисист, но преди всичко искам да направя така, че да дам пример на семействата, и най-вече на техните деца, че могат да постигнат всичко, без значение откъде са. Нужна е само усърдна работа и волята ти да бъде на правилното място“, каза още Димитров.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!