Гроздан Караджов
На снимката: Гроздан Караджов.

По покана на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в четвъртък от 10.00 часа ще се проведе среща с представители на транспортния бранш. На нея ще бъдат обсъдени въпроси във връзка с работата на тол системата.

Разговорът е продължение на срещата на министър-председателя Кирил Петков, вицепремиера Гроздан Караджов и министъра на транспорта Николай Събев с представители на бранша, уточняват от министерството.

На срещата са поканени да присъстват всички браншови организации и представители на малките и средните превозвачите в Република България.

Припомня, че след поредица от протести беше решено да се сформират работни групи, които да решават проблемите на превозвачите. Те настояват за намаляване на акциза на горивата с 50%, както и отлагане на планираното разширяване на тол системата. Превозвачите смятат, че държавата прилага репресивни мерки, ползвани по времето на комунизма към автобусния и товарния сектор в страната. Според тях, с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, ако бъде премахнато изискването за биокомпонент.

След последната проведена среща на 17 май, премиерът Петков заяви, че диалогът е възобновен и са сформирани работни групи, които да решават проблемите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук