Скандирания „Оставка“ огласиха по обяд днес площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Поредният протест до централата на ГЕРБ в града се проведе в присъствието на адв. Николай Хаджигенов.

„В Благоевград съм, за да науча от първа ръка къде, какво се случва, за да предприемем евентуално някакви съпротивителни и мирни действия. Всяко законно действие за сваляне на това корумпирано правителство е добре дошло“, каза адв. Хаджигенов.

„По малките градове хората са малко, защото в тях цари средновековен феодализъм, поради тази причина от цялата страна се събират в София, за да се смесят с тълпата, това е чудесно, защото всеки един от тях взема искрица от този огън, който сме запалили на площада и го разпространява тук, на място“, така членът на „Отровното трио“ обясни защо в провинцията протестите са редки и малобройни.

Според него ключът към унищожаването на корупцията е чистка в съдебната система, основният проблем в нея е прокуратурата.

„Съдът, макар и не особено и бързо, все пак работи. На него се дължи илюзията за свобода и демокрация у нас“, категоричен бе адвокат Хаджигенов.

Подкрепата от София е важна за протестиращите в провинцията

„Подкрепата от София за нас е важна, изпратиха ни адвокати, много е важно, че започнаха обиколката си из страната от Благоевград, от нас се очаква да дадем тон на цялата държава“, каза организаторът на събитието Спас Митев.

Той е един от тримата протестиращи, срещу които се води дело по скандала с обстрелването на Цвета Караянчева в Благоевград с кофи и яйца.

„Борисов натовари държавата с 8 милиарда, доверието в него и ГЕРБ падна, така премиера задмина Жан Виденов по най-нисък рейтинг, но продължава да стои, защото е мутра. Ще подаде оставка, когато той реши, защото не мисли за държавата, а само за себе си“, категоричен бе Митев.

Малко след 11 ч. пред зала „22-и септември“ започна протестът с викове „Оставка“ по адрес офиса на Общинския щаб на ПП ГЕРБ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!