Неизвестни хакери са получили достъп до електронната поща на високопоставени републиканци по време на кампанията преди междинните избори за Конгрес в САЩ.

И никой не е ги е уведомил за този инцидент.

Хакерите са разбили пощата на ръководителите на Националния комитет на Републиканската партия, пише „Политико“, позовавайки се на собствени източници в американския Конгрес.

Това се е случило по време на избирателната кампания за междинните избори, които се проведоха на 6 ноември.

Хакерите са получили достъп до хиляди писма с конфиденциална информация. Злосторниците са имали достъп в продължение на няколко месеца.

Въпреки че информацията за хакването се е появила още през април, лидерите на Републиканците, включително председателят на Камарата на представителите Пол Райън и лидерът на републиканското мнозинство Кевин Маккарти не са били информирани за него.

Те са научили едва след като в понеделник „Политико“ е изпратило запитване до Националния комитет на Републиканската партия.

В началото на декември американският министър на отбраната Джеймс Матис обвини Русия в опити да се намеси в изборите за Конгрес.

„Путин отново се е опитал да се намеси в нашите избори миналия месец. Ние наблюдаваме продължаващи опити в тази посока“, каза той на 1 декември

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!