Процесите в ДПС набират скорост, след като няколко местни организации на партията изразиха недоволство с чистката на дългогодишни кадри.

Такъв е случаят с исканото отстраняване на Рамадан Аталай заради резултатите на партията в Пловдивско.

Членовете на ДПС в Общинския съвет на Първомай, от Общинския съвет в Кричим и в Асеновград, поискаха от почетния председател на партията Ахмед Доган намеса заради отстраняването на Рамадан Аталай – един от дългогодишните депутати на партията.

Членове на партията от Кричим определят тези действия като „инсценирано искане за снемане на доверие“ и обвиняват областният управител на ДПС в Пловдив Юксел Расим в „криминален подход на внесеното предложение“.

В декларацията се посочва, че се очаква заявяване на позиция от страна на Доган.

Декларации подписаха и съветници от ДПС в Кричим и Асеновград, които също искат реакция от страна на почетния председател.

Чистка, оставки, скандали: Какво се случва с ДПС?

От партията в Асеновград заявяват, че за зам. областен управител на Пловдив е назначено лице от младежкото ДПС, за което не е искано становището им.

Става въпрос за Нурджан Караджова, която пое поста с решение на правителството на Димитър Главчев, припомня „Клуб Z“.

Елван Атилла – съпруга на бившия зам.-министър на транспорта в кабинета на Сергей Станишев Юджел Атилла, публикува в групата във „Фейсбук“ „Аз подкрепям Ахмед Доган“ снимки, за които се твърди, че са на новоназначената зам. областна управителка.

В писмото си до Доган членовете на Общинския съвет в Асеновград от ДПС заявяват, че нееднократно са алармирали, че Областният съвет на партията е формиран така, че да „елиминира най-голямата община и гръбнака на структурата в Област Пловдив – а именно община Асеновград“.

Апелираме да се вземат мерки в спешен порядък, за да излезем с гордо вдигнати глави отново, когато казваме, че сме част от семейството на ДПС. Не желаем подмяна на ДПС, желаем да работим за тази партия, за която са рискували живота си нашите предци“, се посочва в декларацията.

Трусовете в ДПС започнаха с изненадващата оставка на Филиз Хюсменова. Тя се оттегли дори като депутат заради лоши изборни резултати на партията във Варна.

„Честито изтрезняване! Пеевски е поставил в зависимост не само Доган, но и Бойко Борисов“

След това доскорошният зам.-председател на ДПС Айсел Руфад беше изключена от парламентарната група, но не напусна парламента, а стана независим депутат.

Междувременно доскорошният лидер на ДПС във Варна Сали Табаков беше арестуван. При обиска в дома му са намерени над 3,5 млн. лв. кеш, златни монети и боеприпаси.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук