Христо Иванов

Протестът има страхотна енергия – толкова много хора на дневен протест, аз не съм виждал. Гневът на хората не само не е затихнал, а се увеличава. Чутото днес в парламента само ще налее масло в огъня. Това заяви лидерът на „Да, България” Христо Иванов по повод днешните протести.

„Посланията на политическите сили са напълно неадекватни. Премиерът Бойко Борисов ще се опита да се задържи на власт колкото е възможно по-дълго време с цената на всичко. ДПС ще получи необходимото им време. Силно впечатление направи началото на речта на техния лидер Мустафа Карадайъ, която беше като фактура. Той изброи всички финансови инструменти, които се надяват да усвояват, т.е. корупционните схеми да продължат. На тях им трябва време, за да могат да програмират това крадене. Борисов ще им осигури това време, оставайки на власт дори с цената на нарастващо напрежение. А то ще нараства, има много гняв у хората,“ заяви Иванов.

Според него кризата не само няма решение, тя вече се превръща в спирала. Иванов отново заяви, че кабинетът е напълно изчерпан от демократична легитимност и се опитва да оправдава оставането си на власт с конкретни задачи.

„ДПС и корупционните кръгове около Сарая имат нужда от тези месеци до редовните избори, за да се осигури програмирането на кражбата от следващите европейски фондове и да гарантират, че Борисов ще може да организира следващите избори и няма да излезе изпод техния контрол. Как Борисов ще им осигури това време като остане на власт или ще минат през някаква нова конфигурация, е детайл. Важното е пари и време за ДПС, важното е да им осигури порциите. Народното въстание само ще ескалира, заключи Христо Иванов.

По думите на Иванов Борисов очаквано се превърнал в Орешарски и ще държи властта до последно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!