Христо Иванов
Христо Иванов

„Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим всички усилия тя да се случи. А това е възможно с гласовете, които могат да бъдат събрани в това НС.“

Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов по повод срещата с ръководството на ПГ на ДПС в търсене на подкрепа за конституционно мнозинство. В нея от страна на Движението взе участие и Делян Пеевски, което накара някои журналисти да заподозрат, че санкционираният по закона „Магнитски“ депутат е дал „благословията си“ за новия редовен кабинет – неизвестно срещу какво.

Трябва да има съдебна реформа, защото хората, когато говорим за какво са излизали (да протестират, б.р.), са излизали за съдебна реформа. С кого да правим съдебна реформа ми кажете, при положение че има много ясна аритметика на гласовете. Ние сме казвали винаги, винаги, че ще правим съдебна реформа. Не с кого, а каква! Ако тя е правилната, няма никакво значение с чии гласове“, натърти Христо Иванов и уточни:

„Не говорим за възмездие и за вкарване на хора по списък затвора. Говорим за това да имаме независимо правосъдие. Независимо правосъдие не е, нито когато се трупат дела на трупчета и се пазят под миндера за момента, в който потрябват. Нито за момента, в който потрябват и започнат да се вадят по същите политически съображения. Искаме и винаги сме искали единствено това – независима прокуратура и независим съд“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук