huawei

Huawei  се обърна към американски съд с искане решението, с което компанията беше включена в черния списък, забраняващ да купува компоненти и технологии на американските производители да бъде обявено за неконституционно.

Компанията вече е завела дело в Съединените щати и възнамерява да подаде искане за решение в кратки срокове, като обяви, че съответният закон е неконституционен“.

„Този закон изрично посочва, че „Хуауей“ има вина и предвижда въвеждането на значителен брой ограничения за компанията. Целта му е ясна – да ограничи достъпа на „Хуауей“ до американския пазар. Това е тирания на „използването на законодателство вместо съд „, което е забранено от конституцията на САЩ,“ се казва още в изявлението на китайския технологичен гигант.

От Huawei изразиха надежда, че съдът ще обяви забраната за дружеството за противоконституционна и ще вземе решение за прекратяване на нейното изпълнение.

Както е известно в средата на месеца американското министерство на търговията постави телекомуникационния гигант в черния списък, което блокира пътя му към закупуване на компоненти и технологии от американски производители

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!