Нинова БСП
На снимката: Корнелия Нинова

БСП ще подкрепи кабинет на Слави Трифонов, ако той предложи такъв. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Според нея „БСП е претърпяла тежка загуба, но е сила без която не може“. Ние сме определяща сила. Може да се съберем по политики, каза още Нинова.

„4 години бяхме категорична опозиция. Бяхме сами в парламента и не успяхме. Сега в парламента влязоха други партии и сме повече. Може и да се съберем по политики. Слави Трифонов, ако предложи кабинет, когато му дадат мандат и му е необходима нашата подкрепа, ние ще дадем нашите гласове за политики“, заяви лидерът на БСП.

Нинова допълни, че коалиция с ГЕРБ е на 150% невъзможна.

Тя обаче изрази мнение, че еуфорията от това, че моделът „Борисов“ е съборен  е прибързана. Моделът е само разклатен, но той използва дори последните си дни, за да се окопава във властта. Едни предсрочни избори ще върнат Борисов на бял кон, смята Корнелия Нинова.

„Преди кампанията, по време на кампанията и сега дори всякакви хора внушават, че БСП и ГЕРБ сме се договорили преди кампанията, че ще правим коалиция задкулисно. Лъжеха, за да отнемат алтернативността на БСП. Времето показа, че са лъгали. Коалиция ГЕРБ-БСП не. Сега ще го докажа“, подчерта тя.

Нинова за вътрешно партийните проблеми на БСП

Лидерът на БСП подчерта, че въпросът, на който в партията ще трябва да си отговорят, е защо след 4 години в опозиция хората ги приемат за част от статуквото.

„След 4 г. усилия не бяхме припознати като алтернатива. Искам да чуя мнението на структурите, на членовете на партията. къде сгрешихме. Това е целта на тези срещи.”, заяви тя.

Нинова коментира и липсата на оставка от нейна страна въпреки резултатите от изборите, които показват значителен спад на подкрепата за партията:

„Оставка на лидера на БСП в тази ситуация означава 3 месеца да правим вътрешни избори. Точно в тези ключови за страната моменти да се хвърлим във вътрешни избори. Това може да бъде разсипващо за БСП. Ние сме ключов фактор в тази ситуация. В партията ще си водим разговора за лидер.”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!