красен кралев
на снимката: спортният министър Красен Кралев

Всички, които са свързани с българския футбол са виновни за лошото му състояние. Това каза министърът на спорта Красен Кралев, който коментира слабото представяне на националния отбор в квалификациите за Евро 2020. Кралев обясни, че най-популярният спорт страда от липса на методология.

„Основният проблем е работата в клубовете. Бил съм президент на „Черно море“ и знам как се работи. Въпреки това имаме талантливо поколение, което чакаме да се развие. Показателно е обаче, че имаме само един играч в топ първенство на Европа (Кирил Десподов), който трудно успява да пробие в посредствен отбор като „Каляри“. Това показва, че в България нещо сме сбъркали“, каза министърът на спорта.

Според Кралев всеки има вина, включително и БФС, но основната такава е в клубовете, които готвят играчите. Той говори и за дефицит на качествени треньори, методология и дългосрочна стратегия в развиването на кадри.

По повод случая с президента на БФС, чийто автомобил влезе на пистата на националния стадион „Васил Левски“, за да го вземе, министърът каза:

„Няма наредба кой може да влиза, но не е редно. По време на мачове стадионът се отдава на БФС под наем и нашите служители трябва да получат баджове, за да влязат. Ние нямаме контрол, но ако директорът се беше намесил, можеше да се избегне. Точно затова беше освободен“.

Кралев отказа да коментира в детайли работата на Борислав Михайлов, но може би езикът на спортния министър е езикът на правителството, което е време да се намеси, за да се стигне до адекватни промени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук