„Идвай бързо! Майка ти я разкъсаха кучета, разкъсаха краката й!“.

Това чува по телефона кърджалиец от съпругата си, която е станала свидетел на нападение от страна на улични кучета над свекърва си.

Случката се разиграва през януари м.г. Потърпевшата жена имала уговорка със снаха си да бъде подстригана във фризьорския й салон.

Кърджалийката се насочила към обекта, но малко преди него била нападната от две кучета. Уличните песове започнали да хапят зверски жената по двата крака, докато тя отчаяно размахвала чантата си, за да ги прогони.

На помощ дошла и снахата, която също се развикала. Кучетата избягали, оставяйки жената в кръв. Част от прасеца бил отхапан. Веднага по-младата жена позвънила на съпруга си. Синът на жертвата пристигнал и откарал майка си в Спешното отделение на болницата в Кърджали…

„Тя е преживяла остър стрес, вследствие на който е останала с една специфична изолирана фобия от кучета, която я ограничава да излиза сама без придружител. Има висока тревожност и вегетативни симптоми – сърцебиене, изпотяване при вида на куче“, посочва вещото лице.

Жената заведе дело в съда срещу Общината. На първа инстанция съдът реши да й бъде изплатено обезщетение в размер на 10 000 лева. Окръжните магистрати го увеличиха с още 4000 лева.

250 души са пострадали от нападения на кучета през миналата година. От началото на тази случаите са 40, посочват от болницата в Кърджали, където потърпевшите са потърсили медицинска помощ. Сред потърпевшите са около 60 деца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук