Илон Мъск

Илон Мъск изрази мнение, че изкуственият интелект е основната заплаха за човечеството, но има и много голям потенциал.

„Той има както положителни, така и отрицателни страни“, каза Мъск, отговаряйки на въпрос за изкуствения интелект.

„Перспективите за приложението му са огромни, но той представлява и огромна опасност. Вземете например ядрената енергетика. Имаме производството на ядрена енергия и имаме ядрени оръжия“, допълни предприемачът по време на видеовръзка на Световната правителствена среща на високо равнище в Дубай.

„Поради тази причина смятам, че трябва до известна степен да сме загрижени за това. Нуждаем се от някаква регулация в тази област“, каза още Мъск.

Собственикът на Туитър и основател на компания „Спейс Екс“ смята, че загадъчните неидентифицирани обекти, свалени от американските военни миналата седмица, не са с извънземен произход.

По думите на Илон Мъск извънземни вероятно не съществуват.

„Не мисля, че са извънземни. По въпроса за извънземните като цяло съществува така нареченият парадокс на Ферми. Ако Вселената наистина е толкова стара, колкото твърди науката, тогава къде са те? Имам предвид, че ако Вселената съществува от 13,8 милиарда години, не би ли трябвало да има извънземни навсякъде? Не съм виждал никакви доказателства за извънземна технология или извънземен живот. Аз съм собственик на „Спейс Екс“ и не мисля, че някой знае повече от мен за космоса, или поне за космическите технологии“, каза той.

Мъск добави, че липсата на извънземен живот във Вселената е „доста обезпокоителна“.

„Това означава, че нашата цивилизация е малка свещ в безкрайния мрак. Затова трябва да се отнасяме към нея много внимателно, за да не угасне“, добави предприемачът.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук