бойко борисов
Борисов пред Библията и Конституцията в НС. Снимка: БТА

Оказва се, че заявлението за отказа от имунитет от Бойко Боросов все още не е внесено в деловодството на парламента. От трибуната на законодателния орган стана ясно, че Георги Свиленски е отишъл в кабинета на Росен Желязков и е видял папката със заявлението на Борисов. Искал дори лично да я занесе в деловодството на НС.

Росен Желязков обясни, че Георги Свиленски се заиграл с папката на „къде с тази книжцица под мишчица“. Парламентарният шеф едва я издърпал от ръцете на Свиленски. Заявлението е неотменимо и неоттегляемо, изтъкна той.

Георги Свиленски обясни, че взел папката, за да я занесе лично в деловодството на парламента. Нека не превръщаме практиката дела на трупчета в заявления за отказ от имунитет на трупчета, настоя социалистът. С книжчица под мишчица той разпореди на Желязков да отиде днес до деловодството.

Според парламентарния шеф явно левите имали нужда от по-интимно запознаване със заявлението на Бойко Борисов. Желязков му каза, че ако иска Свиленски после можели пак да си поиграят на играта „с тази книжчица под мишница“. Излизам от сцената на тази бурлеска, обяви председателят на НС.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук