Само на 44 години почина актьорът Стефан Щерев-Чечо. Тъжната вест оповестиха от Съюза на артистите в България. Преди дни стана ясно, че той е приет в тежко състояние във Военна болница и се нуждае от кръвопреливане заради проблеми с черния дроб. Щерев бе в болница, а колеги от гилдията организираха даряване на кръв, защото неговата група бе рядка. След това от здравното заведение съобщиха, че Стефан е стабилизиран. За съжаление, днес той е починал.

Стефан Щерев е роден на 17 юни 1973 г. Играл е в Народния театър „Иван Вазов”, НДТ „Сълза и смях”, Малък градски театър зад канала, театър „София”, а в последните години зрителите имаха възможност да го гледат в Сатиричния театър. Участвал е в десетки игрални и късометражни филми. Зрителите на БНТ го познават от предаването „Шоуто на канала“.

Министерството на културата публикува съболезнователна нота:

„Чрез забележителните и незабравими роли на сцената, чрез участията си на малкия екран Стефан Щерев изпълняваше мисията си да работи за развитието на театъра, за победата на доброто, на творчеството и на състраданието в живота ни. Силата на волята му помагаше да преодолява изпитание след изпитание. Характерът му се открояваше, както на житейската сцена, така и на театралната, което остави дълбоки следи у неговите почитатели, колеги и приятели и прави загубата му още по-тежка. Но той ще остане да напомня за себе си, защото приживе вдъхна живот на всичко, с което се захвана и никога не изневери на убежденията и принципите си. Министерството на културата изказва искрени съболезнования на близките на Стефан Щерев – Чечо. Дълбок поклон!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук