Индиец е арестуван за предполагаемо убийство на жена си, като е пуснал кобра в стаята си, след като първо се провали с усойница, съобщи полицията. Полицията в южния щат Керала заяви, че телефонните записи показват, че човекът, наречен Сурадж, е бил в контакт с укротители на змии и също е гледал видеоклипове на змии в интернет.

През март 27-годишният се се сдоби със силно отровна пепелянка на Ръсел, която ухапала съпругата му Утра и я остави в болница почти два месеца, заяви полицейският служител Ашок Кумар пред АФП. Докато все още се възстановявала в дома на родителите си по-рано този месец, Сурадж се сдобил с кобра от змиеукротител и хвърлил животното върху спящата си съпруга.

„Сурадж остана в същата стая с Утра, сякаш нищо не се беше случило. Той следваше сутрешните си навици до следващия ден, когато беше привлечен от писъците на майката на Утра – се казва в полицейско изявление – Заведоха я в болницата, където лекарят каза, че е починала.“

Родителите на Утра станали подозрителни, когато Сурадж се опита да осигури собствеността върху имота на съпругата си само дни след смъртта й. Тя била от заможно семейство, но Сурадж – който работеше в частна банка – не бил толкова добре материално. Двойката имала едногодишно дете.

Полицията заяви, че бракът е включвал огромна зестра, състояща се от близо 100 златни монети, нова кола и около 500 000 рупии (около 20 000 долара) в брой.

„Сурадж се страхуваше, че разводът с Утра ще означава връщане на цялата зестра. Тогава той реши да я убие“, се казва в изявлението на полицията.

Доставчикът на змии също е бил арестуван

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!