Индонезийски селяни, въоръжени с ножове, чукове и сопи, избиха 292 крокодила от развъдник като отмъщение за мъж, убит от крокодил от фермата, съобщиха индонезийските власти, цитирани от „Телеграф“.

Публикуваните фотографии показват голяма купчина окървавени крокодилски тела в район Соронг в източната индонезийска провинция Западна Папуа.

Басар Мануланг, ръководител на Агенцията на Индонезия по съхраняване на националните ресурси в Западна Папуа разясни, че 48-годишната жертва е навлязла във фермата и най-вероятно е брала трева за храна на домашни животни, когато е била нападната от крокодил.

По думите му след погребението в неделя селяни влезли във фермата и избили всички животни. Мануланг подчерта, че от 2013 година фермата е имала лиценз за отглеждане на защитени вид сладководни крокодили за опазване на вида. Едно от условията, обаче, е било влечугите да не притесняват местните хора, уточни той и увери, че лично ще наблюзава разследването и че в бъдеще, за да се избягна такива случай, в лицензирането ще се включва и посигуряване на околнните райони.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук