Правосъдие за всеки

Инициатива „Правосъдие за всеки“ организира протест под надслов „Сарафов е подмяна, а не промяна!“.

С него от инициативата се обявяват против избора на изпълняващия длъжността главен прокурор и против всякакви опити да бъде осуетена замислената реформа в съдебната власт.

Протестът на 23 юни, петък, ще започне в 18,30 ч. пред Съдебната палата и ще продължи с шествие до Народното събрание.

„В нашия призив към гражданите посочваме:

Гешев вече не е главен прокурор, за това се борихме три години и половина! Съдебната реформа започна с приетите промени в НПК и въвеждането на съдебния контрол върху отказите на прокуратурата за образуване на досъдебни производства и механизма за разследване на главния прокурор. Но явно има сценарий за осуетяването ѝ, задействан с назначаването на Борислав Боби Сарафов за изпълняващ функциите на главен прокурор.

Ясно е, че кукловодите на Съдебната власт от над петнадесет години са се разбрали за него „на едни бели покривки“ и в „две други сгради“. Но този път сметката на кукловодите няма да излезе.

Искаме истинска Съдебна реформа с конституционни промени, а не поредната имитация от царството на сенките и гнездото на политолигарсите! И да, длъжността Главен прокурор ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА, СТИГА ТОЛКОВА ТЕАТЪР!“, се казва в изявление на формацята.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук