Intelligent Music Project, Евровизия

В Торино се проведе се първият полуфинал от конкурса „Евровизия“. Нашата рок група Intelligent Music Project не успя да се класира за финала. Те се представиха с песента си „Intention“.

Въпреки това, групата получи комплименти. „Прекрасно сценично присъствие и вокална интерпретация, пеят така, че създават усещане за щастие и свобода, което е нещо изключително хубаво“, каза за изпълнението на нашата група специалният коментатор за обществената телевизия РАИ, големият музикален критик, музикант и текстописец Кристиано Малджолио.

Преди да излязат на сцената, Intelligent Music Project бяха представени с думите: „Групата е създадена, с цел да разпространи българската музика и култура по света, оригинална, да прави и експериментална музика“.

За финала се класираха считаният за фаворит Kalush Orchestra от Украйна, представителите на Швейцария, Литва, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

Първата конкурсна вечер беше оценена като невероятен спектакъл. В четвъртък е вторият полуфинал, а финалната вечер е в събота.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук