Интензивен трафик на граничните пунктове
Снимка: БТА

Интензивен трафик има на граничните пунктове с Гърция и Турция, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР.

Преди граничния контролно-пропускателен пункт „Кулата“ се е образувала колона от автомобили. Очевидци съобщиха за БТА, че преминаването отнема повече от час.

Очаква се трафикът в района на Благоевград, Симитли и Кресна да бъде засилен през целия ден. През днешния ден е засилен и полицейският контрол в района.

Натоварено е движението и по пунктовете с Турция.

По данни на „Гранична полиция“ към 6:00 часа тази сутрин трафикът е интензивен и нa ГКПП „Видин“, ГКПП „Никопол“ , ГКПП „Дуранкулак, ГКПП „Оряхово“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен нa ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ за леки и товарни автомобили на вход и изход. От „Гранична полиция“ препоръчват гражданите, които пътуват към и Гърция, да използват за преминаване, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко Войвода“.

Припомняме, че туристическият сектор в Северна Гърция настоява за спешни мерки срещу дългото чакане на туристите на границата.

Това засяга пряко и българите, които отскачат до гръцкото море и през уикендите. Опашките по граничните пунктове с южната ни съседка са пословични.

Част от традиционните клиенти се насочват към островите като пътуват със самолет, за да избегнат големият трафик.

Туристите от чужбина масово променят резервациите си за почивка и се насочват към островите вместо да почиват в Северна Гърция, съобщават от туристическите агенции.

Причината е в дългите опашки за преминаване на границата. Собствениците на хотели в Солун и Халкидики, както и в други популярни туристически места в Северна Гърция, настояват пред правителството за незабавни мерки, за да се прекрати стоенето с часове по граничните пунктове и да се облекчи трафикът на туристите.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук