ГКПП трафик
Снимка: БТА

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, Румъния и Сърбия, съобщават от Главната дирекция „Гранична полиция“ на сайта си.

Трафикът е интензивен на вход и изход на всички ГКПП на границата с Гърция. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от „Гранична полиция“.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички ГКПП.

Интензивен е трафикът на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“ („Липница“ и „Крушари“), „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 ч. до 20:00 ч.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход и изход ГКПП „Калотина“. Извършват се строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства и времето да преминавана на пункта може да се удължи.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Източник: БТА

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук