Снимка: Флот на САЩ, кадър

Руски военен кораб се е приближил до американския разрушител USS Farragut, докато е изпълнявал планови операции в Арабско море, съобщава пресслужбата на Пети американски флот, цитирана от РИА „Новости“.

Инцидентът се е случил на 9 януари в северната част на Арабско море.

Американките военни са се оплакали, че руският кораб се е приближил „агресивно” към тях. На публикуваните в „Туитър“ кадри се вижда как руският съд догонва американския разрушител.

Представители на ВМС на Съединените щати са заявили, че военните са подали пет сигнала, предупреждавайки за опасност от сблъсък и настояли за промяна на курса. След това руският кораб е отплавал, но според американската страна това не се е случило веднага.

Подобни инциденти зачестиха през последните години както по вода, така и във въздуха, където руски самолети редовно правят опасни и заплашителни маневри около западни, най-вече американски, кораби и въздухоплавателни съдове. На-често това се случва в и над Черно и Балтийско море, в които руският флот има най-осезателно писъствие. Случаите на опасно маневриране между кораби са по-редки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук