Никола Минчев

Днес се очаква народните представители да обсъдят искането за оставка на председателя на парламента Никола Минчев.

След като партията на Слави вчера остро атакува доскорошните си съюзници от ПП, ДБ и БСП, те още вчера следобед подкрепиха и желанието на ГЕРБ и ДПС, както за вот на недоверие към правителството, така и за смяната на председателя на парламента Никола Минчев.

Изявленията на лидерите на ИТН вчера ясно показаха, че за дни партията е изоставила своите досегашни партньори и се е присъединила към доскорошната опозиция от ГЕРБ, ДПС и Възраждане.

Интересно е да се отбележи, че партията на Слави влезе в парламента с люти закани за „изчегъртване“ на ГЕРБ. Вчера вече не беше останало нищо от тази риторика и политическата ярост на партията беше насочена към „Продължаваме промяната“. Част от депутатите на Слави не приеха тази линия и останаха независими на страната на коалиционните си партньори.

Днес гласуването за Никола Минчев ще покаже истинската картина в парламента и дали има ново управляващо мнозинство, което по своите идейни различния много би заприличало на познатия от нашата история Отечествен фронт след Втората световна война.

Депутатите трябва да продължат днес и с обсъждането на актуализацията на държавния бюджет. Вчера дебатите по приемане на бюджета на Здравната каса доведоха до спречкване в пленарната зала.

Междувременно посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщиха от правителствената пресслужба.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук