Искрен Митев
На снимката: Искрен Митев

„Служебният кабинет на президента Радев отказва да изготви работещ вариант за Закона за бюджета, приема да плаши хората с нереален дефицит, финансира предизборната кампания на Бойко Борисов, като засипа с държавни пари фирмите, от които знаем, че са теглени чували с пари, замрази доходите на най-бедните, замрази антикризисните мерки, лиши пенсионерите и младите семейства от помощи“. Това заяви народният представител от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев от парламентарната трибуна днес по време да обсъжданията в първото гласуване на удължаването на бюджета.

Митев взе думата, за да направи реплика на друг депутат от ПП – Венко Сабрутев, като посочи, че е предимно съгласен с предходното изказване на съпартиеца си, но иска да допълни и няколко свои аргумента.

В изявлението си Венко Сабрутев пък посочи, че служебното правителство е отказало да спазва Конституцията и да внесе в Народното събрание проект на бюджет за 2023 година, като вместо това е внесло обсъжданото днес удължаване.

Към това становище на Сабрутев, Искрен Митев допълни следното:

„Г-н Сабрутев, не съм съгласен с Вас кой е виновен за това. Служебният кабинет не е виновен, защото те нямат думата. Истинският виновник за тежката зима, която предстои заради липсата на адекватни мерки и адекватен Закон за държавния бюджет, е единствено и само г-н Румен Радев. Той назначи служебния кабинет и той е човекът, който може да им поиска отговорност.

Затова – към българските граждани: Скъпи български граждани, когато нямате пари да си платите лекарствата, сещайте се – г-н Румен Радев. Когато не ви стигнат парите да си платите парното тази зима, сещайте се кой е виновен – г-н Румен Радев. Когато нямате пари да купите подарък на децата си тази Коледа, сещайте се кой е виновен – г-н Румен Радев.

Г-н Радев, само вие можете да върнете Коледата на българските граждани, като заставите хората, които сте назначили, да съставят адекватен Закон за държавния бюджет. Само Вие, г-н Радев, може да го направите. Така че моля Ви, направете го“.

Абонирайте се за нашия седмичен бюлетин

E-mail Адрес*

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Кризите в България ще свършат когато се осъществи импийчмънт на г-н Радев . Това е положението !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук