пътуване, карантина

Испанското правителство реши да премахне задължителната двуседмична карантина за пристигащи от чужбина на 1 юли. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета на страната.

„Това решение беше взето на междуведомствена среща, която се проведе днес в режим на видеоконференция“, добавиха от кабинета.

От 15 май всички пристигащи в Испания от чужбина трябва да бъдат под карантина за 14 дни поради пандемията от коронавирус.

Облекчаването на мерките върви по-предпазливо в Германия. Германското правителство възнамерява да удължи мерките за социална достанция най-малко до 5 юли, за да установи контрол над коронавируса, предаде АФП.

Работният документ от офиса на канцлера Ангела Меркел ще удължи с един месец съществуващите ограничения за контакт, за да се поддържа разстояние от 1,5 метра между хората и „да се изискват маски в определени обществени зони“, като супермаркети и автобуси.

Новите мерки, които досега се провеждаха в координация с федералното правителство, идват след като две източни провинции, Тюрингия и Саксония, обявиха драстично облекчение на забраните от 6 юни в нарушение на насоките на Берлин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!