Санчес, Испания
На снимката: испанският премиер Педро Санчес

От днес Испания ще позволи пристигането на туристи от няколко държави извън Европейския съюз, включително Обединеното кралство и Япония, които са класифицирани като безопасни. Новината беше съобщена от премиера Педро Санчес по време на Международния панаир на туризма в Мадрид.

Туристите от Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Израел, Южна Корея, Тайланд, Руанда, Китай, Обединеното кралство и Япония ще могат да влизат без ограничения или санитарни изисквания, каза Санчес. Това важи и за жителите на специалните административни райони Хонконг и Макао.

От 7 юни ще бъде разрешено влизането на пътници от всички останали държави, включително САЩ. Необходимо е да могат да докажат, че са си направили пълна имунизация с ваксина, одобрена от Световната здравна организация или Европейската Агенция по лекарството. За децата над 6-годишна възраст ще се изисква отрицателен PCR тест.

Според премиера Педро Санчес, новите облекчени мерки ще подпомогнат възстановяването на туристическия сектор. Той очаква през тази година Испания да успее привлече около 45 милиона туристи. В сравнение – 84 милиона туристи са посетили страната преди пандемията през 2019 година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!