капания - испания - жени -тела
Кадър от кампанията.

Испанското министерство на равенството стартира креативна лятна кампания, с която насърчава жените с всякакви форми и размери да отидат на плажа под мотото: „Лятото е и наше“.

Цветното рекламно изображение на кампанията изобразява пет жени с различен тип тяло, възраст и етническа принадлежност, които се наслаждават на слънчевия ден. „Лятото е и наше“, гласи надписът. „Наслаждавайте му се както, където и с когото искате“. В кампанията е представена и жена, която е претърпяла мастектомия, като дамата е без горнище на банския.

„Всички тела са плажни тела“, казва Йоне Белара, лидер на „Подемос“, която е министър на социалните права в коалиционното правителство на Испания, ръководено от социалистите. „Всички тела са валидни и ние имаме право да се наслаждаваме на живота такива, каквито сме, без вина или срам. Лятото е за всички!“.

Антония Мориляс, ръководител на Испанския институт за жените и на организацията, която стои зад инициативата, заяви, че физическите очаквания влияят на самочувствието на жените и ги лишават от техните права.

„Разнообразни тела, освободени от половите стереотипи, заемащи всички пространства. Лятото също ни принадлежи. Свободни, равни и разнообразни“, написа тя в сряда в Туитър заедно с изображение от кампанията.


Институтът за жените заяви: „Днес вдигаме тост за лятото за всички, без стереотипи и естетическо насилие над телата ни“.

Още любопитни новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук