Лионел Меси
Лионел Меси

Напускането на аржентинската суперзвезда Лионел Меси от  „Барселона” ще лиши хазната на иберийската държава от 50 милиона евро годишно от данъци, пише испанският спортен ежедневник Спорт.

Вестникът посочва, че напускането на „десетката“ от каталунския футболен клуб е удар не само за Барса, но и за испанската данъчна администрация.

33-годишният аржентинец е чист продукт на Барса, израсъл в известната младежка академия на клуба Ла Масия. Меси играе за Барса от 2005 г.

Футболната звезда спечели тази година 104 милиона долара, според списание Форбс.

Настоящият му договор с Барселона е до края на сезон 2020-21 и той получава повече от 80 милиона долара годишно, твърди Форбс.

В допълнение, Меси печели 32 милиона щатски долара от различни спонсорства.Той е един от най-известните спортисти в света и е спонсориран от много известни марки като Adidas, Huawei, Mastercard и Pepsi.

Клубът, който иска Меси, ще трябва да изплати няколко десетки милиона евро. Клаузата за прекратяване на договора с аржентинеца е 700 милиона евро, а пазарната му стойност е около 112 милиона евро, по данни на портала Transfermarkt.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!