ужас

Испанската полиция съобщи в четвъртък, че са спасили възрастен мъж и жена, затворени в една къща, където се твърди, че са били упоявани и хранени чрез тръба от двойка, чиито други „подопечни“ загинали тайнствено.

Полицията в югозападния град Кадис заяви, че германско-кубинска двойка е заподозряна в това, че се е сприятелявала с възрастни хора, за да им ограбят имуществото, като са натрупали по този начин над 1,8 милиона евро за четири години.

В това, което полицията описва като „къща на ужасите“ в морския курортен град Чиклана де ла Фронтера, те са намерили един възрастен германец и холандка в „ужасно състояние“, затворени в отделни стаи, упоени и хранени чрез назогастрална тръба, без да е необходимо. Не е ясно точно на каква възраст са те.

Двамата били отведени в дом за грижи, където здравето им се подобрило значително.

Откриването на двойката е станало по време на разследване, започнало когато полицията е била уведомена от техните германски колеги, че богата жена на около сто години на име Мария Бабес е изчезнала. Полицията я е намерила в дом за грижи в Чиклана, където е пристигнала в лошо състояние.

Бабес казала на полицията, че двойката се е свързала с нея в Тенерифе, където тя живеела „без семейство или приятели наблизо“, сприятелили се с нея, предложили ѝ да се грижат за нея и я прехвърлили в Чиклана. Бабес казала на полицията, че е била държана заключена в продължение на няколко месеца в къща, с вързани ръце.

„През октомври тя е имала повече от 162 000 евро в банката и след като тази двойка се появи в нейния живот, до средата на декември тя имаше под 300 евро, къщата ѝ в Тенерифе бе продадена и тя не получи едно евро от продажбата“ – се казва в изявление на испанската полиция.

Двамата извършители са арестувани и частично идентифицирани като Естрела, кубински гражданин, и Маркус, който има кубинско и германско гражданство, според източник, близък до разследването. Те са обвинени в измама, фалшифициране на документи, домашно насилие, пране на пари, изваждане на активи и присвояване на средства.

Но преди да успее да ги задържи, полицията съобщи, че двойката е отишла в дома за отглеждане и е отвела Бабес. Пет часа по-късно тя била мъртва.

„Мария е напуснала центъра в 11:00 сутринта, в добро здраве, а смъртта й е била докладвана в 16:00 часа, докато е била в кола с нейните настойници“, каза полицията.

Смята се, че двойката също така е настояла да се кремира тялото на Бабес, така че аутопсия не е правена. Смъртта на Бабес е регистрирана като по естествена причина.

Тайнствената смърт

След задържането им, полицията претърсила дома на двойката в Чиклана и открила, че наблизо има друга къща. Там намерили холандката и германеца. Също така е открито, че холандката се е преструвала, че е Бабес, за да подпише за продажбата на дома ѝ.

Полицията идентифицира още четирима души, които са били „подопечни“ на двойката и твърдят, че четиримата „са починали неочаквано, след като те (двойката) са взели целия им капитал.“

Полицията не е предоставила повече подробности за тези четирима души, които са починали, докато са били под грижите на измамниците-насилници.

Арестуваната двойка твърди, че използвайки фалшиви документи, е изпирала парите, които е ограбила, като е построила туристически комплекс на защитена земя в Ел Палмар, крайбрежен град в провинция Кадис, който е популярен сред сърфистите.

Полицията арестува четирима души, заподозрени в подпомагането на двойката да пере парите си.

Испанската полиция съобщи, че са помолили служители във Великобритания, Италия, Германия и Куба да проверят дали арестуваната двойка има банкови сметки или финансови продукти в тези страни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук