Илиян Василев
Илиян Василев

Тенденцията към авторитаризъм у нас е очевадна. Логическо следствие от провала на „меката“ му форма през сглобката. ББ и ДП просто показват истинското си репресивно лице. Не искате с добро, ще ви покажем какво можем.

Тази история с Митко Стоянов е поредния типичен пример – бухалка от силовите структури през медиите – БТВ да бяхте дали малко контекст и да бяхте включили ако не Митко от ареста, то поне Наско Чобанов. Това, че имат веднага запис от камера означава че са се подготвили. Но от показаното се вижда ясно, че Митко е в пасивна позиция, а другият агресира. Ако вече си бил нападнат и пак те атакуват, а си с жена, и имаш оръжие, не е чак толкова далеч от ума да го използваш за респект и точно това става.

Ето ви двойният аршин на Путиновата държава, която се реализира през силовите структури у нас – агресорът е жертва, Митко в ареста.

Само да спомена – разследващите журналисти са обект на постоянни заплахи за техния живот. Защото не е никакъв проблем някой „скитник“ или „клошар“ да те убият, и след това нещата да се замажат в прокуратурата. Убитият си е убит, клошарът винаги може да получи сделка.

Това, което виждаме е нищо в сравнение на това, което ни очаква. За да се задържат на власт и да могат да държат населението под контрол неизбежно ще трябва да увеличат репресиите и да възприемат Путиновия и Орбания модел на властване. Движим се към грузински вариант и колкото по-рано излезем на Улицата, толкова по-голям ще бъде шансът да спасим демокрацията си.

*Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук