На снимката: депутатът от БСП Иван Ченчев

Отношението на премиера за Народното събрание явно е дотолкова пренебрежително, че той вече не се подготвя за явяването си в парламента, сподели пред „Дебати.бг“ депутатът от БСП Иван Ченчев. Той направи този коментар след парламентарното изслушване на Бойко Борисов по темата за въвеждането на ТОЛ-системата, чието стартиране за пореден път бе отложено – сега за 27 март.

„Това, което се случи преди малко в залата бих определил като една бутафория. Друг път поне премиерът като идва тук, са му подготвили 2-3 страници, които изчита с равен тон. Сега дори такова нещо нямаше. Това показва отношение към НС от страна на най-отговорния фактор на изпълнителната власт. Дали ще бъде въведена ТОЛ-системата? Знаете колко проблеми има и знаете за двете провала, които вече са регистрирани като такива. Поредното отлагане е трето. Съмнявам се, че и на 27 март ще има някакъв резултат. Дано да има и всичко да е както трябва, защото все пак са похарчени едни пари, за които трябва да има и съответната отчетност. Начинът, по който се случват нещата обаче е притеснителен, и не само за ТОЛ-системата. Виждате как се вкарват закони в последния момент. Мисля, че вече наистина хората трябва да осъзнаят по какъв начин управляващите се опитват да заметат следите от собствените си провали“ – каза Ченчев.

Той характеризира управлението на ГЕРБ като непрекъснато справяне с кризи, които самите управляващи създават, и препоръча на премиера да се преквалифицира в преподавател по справяне с кризи.

Депутатът се оплака от двойния аршин, с който подхождат от ГЕРБ при определянето на това кой ще бъде изслушан в НС и кой – не, като посочи за конкретен пример отказът на управляващото мнозинство да допусне да бъде повикан в парламента отговорникът за въвеждане на ТОЛ-система, Николай Нанков. Ченчев подчерта, че е могло това да бъде гласувано, както е правено при предложения на управляващите и те са били приемани, но управляващото мнозинство не е проявило еднакво отношение и Нанков не е бил повикан. По думите на червения депутат, Нанков е можел да извади премиера „от неудобното положение, в което попадна“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук