Иван Гарабитов
Иван Гарабитов

Иван Гарабитов е роден на 3 май 1945 год. в село Паничери, Пловдивско. Терапевтът и заслужилият треньор по борба е известен не само като създател на европейски, световни и олимпийски шампиони в спорта /като Живко Вангелов, Валентин Гецов, Васил Ботев, Рангел Геровски и др./, но и на рекордьори в здравословното отслабване. Медиите го титулуваха „треньор по отслабване” и „българският гуру в отслабването“ заради неговата уникална методика – без диети, медикаменти, хирургически операции и т.нар. йо-йо ефект. Благодарение на нея хиляди българи и чужденци са смъкнали от 5 до 150 кг, сочи статистиката.

Г-н Гарабитов, какво представлява вашата методика за отслабване и защо при нея не се получава йо-йо ефект, както при други диети?

Методиката се състои от 4 комплекса специални физически упражнения и швейцарска програма за вътрешно пречистване и енергизиране на организма (включваща система от хранителни разтоварвания и здравословно хранене), практика на концентрация, релаксация, автогенен тренинг и източна медитация.

Методиката въздейства на клетъчно ниво – чрез масаж с немския уред за матрично-ритъмна терапия „Матрикс“ се „прибира“ и стяга кожата, а напитката „Дар от Гарабитов“ заедно с швейцарския натурален палмов сироп Madal Bal (МАДАЛ БАЛ) разграждат мастните плаки, изхвърлят токсините от организма, правят по-еластични кръвоносните съдове, възстановят обмяната на веществата и перисталтиката на червата, „подмладяват“ клетките.

Разкажете повече за апарата „Матрикс“, за който твърдите, че не позволява на кожата да увисне след сваляне на много килограми.

Уредът е създаден от екип от световни учени начело с немеца д-р мед. Улрих Рандол за възстановяване на органите на клетъчно ниво. „Матрикс” възбужда собствената ритмика на организма и способността на свързващата тъкан да функционира правилно. Този апарат се използва за по-бързо възстановяване на космонавти. Руски космонавт, който беше дълго време в космоса, вместо за година и половина се е възстановил за малко повече от месец благодарение на уреда. За първи път видях апарата в Мюнхен, където бях на специализация, и останах поразен от резултатите. Използвах там „Матрикс“ при пациент с три операции от дискова херния, който буквално не можеше да стане от инвалидната количка. След 10-15 дни процедури с уреда започна да ходи.

Какви съставки съдържат сиропът Madal Bal и създадената от вас напитка „Дар от Гарабитов?

Натуралният Madal Bal се прави в Швейцария сок и включва 5 вида висококачествени палмови сиропи от Югоизточна Азия и сироп от канадски клен „птиче око“, с които многократно се ускоряват изчистващите процеси в организма. Премахват се и полипи на дебелото черво. Този природен сироп е с богато и балансирано минерално съдържание. Отслабването се дължи най-вече на топенето на мастни клетки, в които са складирани повечето токсини. В това се е уверила и световната попзвезда Бионсе, която поддържа фигура с палмово-кленовия сироп.

Когато приемате Madal Bal, нямате нужда от храна, не чувствате глад. Една чаша от сиропа се равнява на 5 до 7 мешени скари.

Напитката „Дар от Гарабитов“, която направихме, пък съдържа мед, оцет, чесън, джинджифил, прополис и е много силен антиоксидант.

Какви упражнения са включени в програмата ви за намаляване на теглото?

Има специални йога техники, от които най-важните са как да се диша правилно, защото дори само това помага за смъкване на 5 кг на месец. Но голямата полза е, че с дихателни упражнения се изчистваме се от токсините и си удължаваме живота. В моята програма са включени и упражнения за опорно-двигателния апарат и имунната система.

Движението е много важно, за да е човек здрав и с нормално тегло. В Китай във всички учебни заведения се прави гимнастика. А при нас вече се наблюдава сериозно затлъстяване на децата. Оттам и здравословни проблеми от ранна възраст.

Кои са най-големите успехи, постигнати с вашата методика?

При мен хората идват като на последна спирка, след като не са могли по никакъв друг начин да отслабнат. Помогнал съм досега на хиляди у нас и в чужбина. Иван Тодоров от едно шуменско село тежеше 320 кг и благодарение на методиката стигна до 160 кг. Димчо от Първомай беше 276 килограма. При мен го доведоха дъщеря му и сестра му. Бяха го изписали от болницата като безнадежден случай. Казали на близките да си го вземат, че му остават само 2-3 дни живот. Лекарите се притеснявали, че ако почине, няма да могат да го изнесат от здравното заведение заради огромната му телесна маса. На Димчо му костваше големи усилия, за да стигне до центъра ми в Пловдив. Носеха му столче, за да сяда и почива на всеки 25 метра. Казах му, че дори само на 5 процента да изпълнява предписанията ми, ще живее. Димчо ги спази стриктно и така за година и половина той успя да смъкне 156 килограма. Мога да дадам още много примери. Но искам да подчертая, че за да има успех програмата, са необходими вяра, воля и постоянство.

Какви правила трябва да спазваме, за да живеем здравословно и да поддържаме нормално тегло?

Винаги казвам на моите пациенти да се ръководят от 5 основни принципа: правилно да дишат, правилно да мислят, правилно да се хранят, правилно да се движат и правилно да пият вода.

Много хора не си дават сметка колко важно е как да приемаме водата. Трябва да се пие 30 минути преди хранене и поне 2 часа след това. Не бива да се пие вода по време на хранене, тъй като стомашните сокове се разреждат и впоследствие може да се стигне до образуване на камъни в жлъчката. Студената вода също е противопоказна за здравето, както и ледената бира в горещините.

Най-добре е да се пие топла вода на гладен стомах. В Япония това го правят почти всички – пият преварена изворна вода преди хранене.

Още актуални интервюта – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук