Ивана ТръмпИвана Тръмп, първата съпруга на президента на САЩ Доналд Тръмп, публикува мемоари. В книгата тя вижда дъщеря си Иванка един ден като държавен глава на САЩ. „Позицията първа дама, лично мен, не ме привлича. Но първа майка…, по-скоро – да. Може и да стане“, пише Ивана за дъщеря си Иванка, сега съветник на президента Тръмп.

Описва и сегашната си роля до Тръмп : редовно разговарят и тя го съветва за публикациите в Туитър.  Спомените на Ивана Тръмп излизат на пазара следващата седмица. Голяма част от разказа е за времето, прекарано  със сегашния президент на САЩ.

Ивана е съпруга на Тръмп от 1977 г. до 1992 г. и е майка на три от децата му – Доналд младши, Иванка и Ерик.

Ивана Тръмп

Ивана описва, че е разбрала за края на брака си с Доналд още през 1989 г. Тогава един декемврийски ден неочаквано е спряла млада блондинка и се представила :“Аз съм Марла и обичам съпруга Ви. Кажете, Ивана, Вие обичате ли го?“

Отговорът на съпругата бил :“Разкарай се. Обичам съпруга си. Не беше отговор на дама, но бях в шок“, пише Ивана.

Когато през 1990 г. любовната връзка на Тръмп с Марла Мапълс става медийна, най-неприятното заглавие за нея било от цитат на Тръмп :“Най-добрият секс, който съм имал“.

Марла се омъжва за Тръмп три години след това заглавие. Тя е майка на дъщеря му Тифани. Сегашната съпруга на Тръмп – Мелания е неговата трета жена, от която е синът му Байрон.

Асошиейтед прес,  която е получила книгата на авторката предварително, съобщава още, че първата госпожа Тръмп пише за брака си и за своята роля в Trump Organization. Описва и болката, която й е причинила аферата на Тръмп с Марла на нея и трите ѝ деца, Доналд малдши преживял тежко скандала и не говорил на баща си повече от година.

„Сега мога само да поклатя глава колко ненормално беше всичко“, пише Ивана и добавя: „Не можех да пусна телевизора без да чуя името си“.

Тя пише в книгата, че с Доналд Тръмп са вече в добри отношения и се чуват поне веднъж в седмицата. И тя го окуражавала да продължи да използва Туитър.

В интервю за CBS миналата седмица Ивана разказа, че от сегашната президентска администрация ѝ е било предлагано да стане посланик на САЩ в Чехия, но отказала, защото „вече имах идеален живот“.

В мемоарната книга Ивана включва и много свои спомени за Европа – тя е чехкиня по произход. Разказва как става модел и прави кариера в Ню Йорк, как я ухажвал Тръмп.

„Инстинктите ми казаха, че Доналд е умно и добро американско момче“, пише тя.

Ивана не изключва в президентския кабинет в САЩ един ден да има отново Тръмп и това да е Иванка (Тръмп). „Може би след 15 години тя да се кандидатира за президент? Позицията първа дама, лично мен, не ме привлича. Но първа майка, по-скоро – да. Може и да стане“, пише Ивана за Иванка.

Дъщерята на президента Иванка е една от най-обсъжданите личности не само в администрацията на президента, тя е съветник на баща си Доналд Тръмп като показва и силна индивидуалност.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!