на снимката: Избягалият от затвора Владимир Пелов

Избягалият на 3 април от Централния Софийски затвор Владимир Пелов, е бил убит късно снощи в Ботевград, съобщи Нова телевизия.

Идентификацията на Пелов се извършва по пръстови отпечатъци, тъй като брат му е отказал да го разпознае.

Стрелбата е станала около 23 часа. Пелов е издъхнал веднага. Към 8.00 часа тази сутрин първият оглед на място в центъра на Ботевград е приключил и общински работници започнаха да разчистват полицейските ленти.

Подробности за тежкия инцидент ще дадат след час в Съдебната палата в столицата. На него ще присъстват старши комисар Георги Григоров, директор на ОДМВР – София и Наталия Николова, окръжен прокурор на София – област.

При престрелка в центъра на града е пострадал още един мъж, който в момента е настанен в „Пирогов”.

По неофициална информация раненият е 39-годишният Марио Панчев, който е откаран с две прострелни рани в корема в болницата.

Екипи на полицията отцепиха района малко след стрелбата.

Разследващите са намерили три оръжия, като две от тях са намерени в района, където е проведена стрелбата. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг.

Припомняме, че Владимир Пелов избяга заедно с друг затворник – Радослав Колев, през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната.

Двамата бяха въоръжени и успяха да се измъкнат от най-охранявания затвор у нас.

Полицията имаше данни, че избягалият Пелов се намира в Ботевград – неговото родно място. Затова на 2-ри юни там имаше полицейска акция в търсене на избягалия затворник.

Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни.

„В събота беше направена поредната полицейска операция по издирването на Пелов. Беше получен сигнал, че Владимир Пелов се укрива на територията на изоставена постройка в центъра на Ботевград. Лицето обаче не беше установено“, коментира Христо Терзийски от Главна дирекция „Национална полиция“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук