Ромската махала на Сливен стана добро скривалище на осъден за педофилия английски пастор, който живее в квартала. По следите на криминално проявения беглец тръгва разследващият журналист от Би Би Си 4 Пол Кениън, предаде „Нова телевизия“.

Лондонският пастор Даниел Хъл има присъда за педафилия от 2017 г. Действащият пастор е пратен на съд за съхраняване на стотици порнографски снимки с деца на компютъра си. След като изтърпява наказанието си, той получава забрана да пътува в чужбина, без да уведоми предварително властите на Острова. Не му е разрашено и да общува с малолетни в отсъствието на техен родител.

Хъл обаче успял да напусне Великобритания и си купил няколко къщи в ромското гето на Сливен, където се радва на огромна почит.

В излъчен по британската телевизия филм се вижда как журналистът Пол Кениън открива издирваното лице и му задава неудобни въпроси. Пред камерата Хъл отрича да е педофил-беглец.

Ромите в махалата защитавали англичанина и по време на снимките на филма репортерът и екипът му срещнали яростна съпротива и били замеряни с камъни. Според журналиста Хъл им е влязъл под кожата и те „го защитават с всички сили“.

„Съответните власти във Великобритания са информирани за случая, но засега липсва нужната ответна реакция“, казва Стийв Фицпатрик от Лондонската полиция.

Той сподели, че е „ужасен“ от факта, че педофилът контактува необезпокояван с деца в България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!