Стайко Стайков
Стайко Стайков

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков, в момента е в болница „Пирогов“. От лечебното заведение потвърдиха, че пациент с такова име е приет при тях. Стайков е настанен за наблюдение и лечение. Той беше обявен за международно издирване миналата година, когато след месец безпладни усилия да го открият, българските власти се обранх за помощ към „Интерпол“.

По непотвърдена информация Стайков-младши е заявил, че е бил отвлечен и бит от непознати. От МВР заявиха, че проверяват твърденията му. Смущаващ е фактът, че похитителите му са били в състояние да го открият преди полицията.

Бизнесменът Миню Стайков е с мярката за неотклонение „задържане под стража”. Той бе задържан при акция на Специализираната прокуратура в офисите на „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис Индустрийс“ ООД и „Топаз Мел“ ООД. Тогава на няколко лица бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. По-късно бе наложен запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук