Израел
Снимка: БТА

Израелските въоръжени сили съобщиха за още четирима израелци, които са загинали, докато са били държани като заложници от палестинското ислямистко движение „Хамас“, предаде Ройтерс.

Става дума за хора, които са били отвлечени при атаката на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври миналата година.

Четиримата загинали мъже са идентифицирани като 80-годишния Хаим Пери, 80-годишния Йорам Мецгер, 84-годишния Амирам Купър и 51-годишния Надава Попълуел. И четиримата са били показвани живи във видеозаписи на „Хамас“.

„Хамас“ заяви, че Попълуел е починал от рани, получени при израелска въздушна атака, предаде БТА.

Говорителят на израелските въоръжени сили Даниел Хагари каза, че нова разузнавателна информация потвърждава данните за смъртта на четиримата мъже. Въоръжените сили смятат, че те са загинали заедно в град Хан Юнис, който се намира в южната част на ивицата Газа, преди „няколко месеца“.

„Изследваме в детайли обстоятелствата, при които са загинали и проверяваме всички възможности. Скоро ще разкажем какво сме разбрали – първо на семействата им, а след това на обществото. Ще направим това прозрачно, както го прави и досега“, отбелязва Хагари.

От общо над 250-те души, които бяха отвлечени от „Хамас“ на 7 октомври, 120 остават в плен в Газа, по данни на израелските власти.

Около сто от заложниците бяха освободени през ноември, като в замяна Израел пусна на свобода палестински затворници, припомня АП.

Израел предприе военната си операция в ивицата Газа след безпрецедентната атака на „Хамас“ срещу еврейската държава от 7 октомври миналата година.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук