Изтребител F-16 се е разбил в сграда в Калифорния, съобщава „Евронюз“. По време на рутинен, тренировъчен полет, бойният самолет се разбил в склад недалеч от военновъздушна база югоизточно от град Ривърсайд. Катастрофата е предизвикала малък пожар. Петима души са ранени и откарани в болница. Пилотът е катапултирал благополучно от падащата машина и също е закаран за медицински преглед за оценка на състоянието му.

Складът се намира близо до пистата на военновъздушната база. Снимки в местен вестник показват голяма дупка в покрива на сградата. Военните казаха, че не смятат, че в склада е имало хора по време на инцидента.

Базата в област Ривърсайд, на около 65 километра източно от Лос Анджелис, е голяма и в нея има между 2000 и 6000 войници от запаса и друг персонал. Отсечка магистрала 215 – основна пътна артерии в тази част на Калифорния – която минава през базата, беше затворена веднага след катастрофата. Официално бе съобщено, че причините за произшествието са обект на разследване.

Ученията на NORAD отработват защита на въздушното пространство съвместно на САЩ и Канада и в тях се включват бойни единици и то двете държави.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!