Росен Христов и Никола Стоянов
На снимката: Росен Христов и Никола Стоянов

Служебните министри на енергетиката и на икономиката Росен Христов и Никола Стоянов са имали среща днес с ръководствата на „Лукойл Нефтохим“ и „Лукойл България“ за цените на горивата. „Обсъдени са мерки за снижаване на цените на горивата“, каза пред журналисти Росен Христов, служебен министър на енергетиката. „Правим съвместна работна група с двете компании за намиране на някакво решение за оптимизиране на цените“, каза още той.

„Това е приоритет на нашите министерства“, посочи служебният министър на икономиката Никола Стоянов. „Подготвени сме и чакаме следващата седмица, когато тази работна група ще заработи. Цените на горивата се усещат от всички, те са компонент в цената на всички стоки и услуги. При инфлация от над 17 процента, два пъти над средната за ЕС, това е възможност да овладеем инфлацията“, добави той, предаде БТА.

Министрите не отговориха на въпроси с колко очакват да паднат цените на горивата и за какъв срок.

Не е ясно дали правителството просто няма да налее милиарди в „Лукойл“, като ще разчита компанията да намали цените за крайния потребител. Същата „Лукойл“ обаче години наред не плащаше данъци у нас. Вижте повече.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук