Маноил Манев
Маноил Манев

След като вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви готовност за общо управление с „Демократична България“, днес странно и необяснимо негови депутати атакуваха яростно колежка от ДБ. Поводът беше, че Албена Симеонова е контактувала с 28-годишния британец Дейвид Бодил, арестуван в с. Любеново, тъй като е издирван с червена бюлетина за тероризъм в родината си.Самата Симеонова има ферма за биоземеделие в същото село, познава добре бабата и дядото на англичанина. Възрастните притежават къща в Любеново. Симеонова превеждала на Бодил, когато плащал тока и вода на имота. Заради въпросната помощ се стигна се до скандал в парламента и изявления от трибуната.

„Станаха ясни две важни неща. Първо, лицето, за което става въпрос днес цял ден (депутатката от ДБ Албена Симеонова – бел.ред.), има съпричастност към терористични организации. И, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет, или който и да било да му оказва съдействие, те просто се познават със семейството на това лице от 2019 г. Знаела или не, това, което мога да ви кажа е, че тя не е молена от никого – административен кмет, зам.-кмет, или какъвто и да било да помага, тя е помагала доброволно, заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Той подчерта, че е задържан издирван терорист, „в чийто дом са открити взривни вещества и тежко оръжие“.

„Досег с този човек в продължение на повече от месец е имал наш колега народен представител. Била е заблудена до такава степен от неговия миловиден външен вид, че в медиите го нарича абсолютно нормален човек“, посочи Георг Георгиев от ГЕРБ. Той намекна, че Симеонова може да е била замесена в нелегална дейност.

В парламента ГЕРБ излезе със специална декларация по повод на несигурността в държавата, където беше отделено място и на инцидента с издирвания терорист и помощта, която му е била оказана от депутатката Албена Симеонова. По този повод бе изслушан и вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Няма данни депутатът от „Демократична България“(ДБ) Албена Симеонова да е знаела, че лицето е заподозряно за някаква престъпна дейност и да му е оказвала съдействие като част от тази престъпна дейност“,  каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов след закритото изслушване на Демерджиев.

Самата Симеонова е разговаряла със службите и пред журналисти заяви, че чака с голям интерес какво ще кажат те, както и че не се чувства виновна.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук