Принц Уилям и Камила, херцозите на Корнуол, написаха писмо до 99-годишния ветеран от Втората световна война Том Мур, който се опитва да събере 16 милиона паунда за Националната здравна система.

Капитан Мур няма да се откаже, докато не постигне целта си. В момента 99-годишният мъж е герой в страната си, като получи поздравления включително и от премиера Борис Джонсън, който още се възстановява от Ковид-19.

Том Мур, капитан, Великобритания
източник: BBC

Капитан Мур е родом от Западен Йоркшир. Като бил млад се обучавал да стане строителен инженер. После се записал в армията, за да участва във Втората световна война, издигайки се до капитан. Служил е в Индия и Бирма.

В своето писмо до капитана, премиерът Джонсън казва: „От неговия принос като военен до помощта му за Националната здравна система, Том демонстрира смелост и отдаденост.“

Том Мур, капитан, Великобритания
източник: Daily Mail

Херцогър на Уелс – принц Уилям също изпрати писмо до ветерана. Не е ясно какво точно пише, но е сигурно, че е положително.

Междувременно в страната има над 100 петиции, с които хората искат капитан Мур да получи рицарско звание. В най-популярната има 400 000 подписа.

Говорителят на „Даунинг Стрийт“ казва:

„Том успя да обедни нацията със своята героична постъпка и е събрал удивителна сума пари, с които да подпомогне трудната работа на здравните работници“.

Досега капитан Том Мур е събрал почти 15 милиона паунда.

Докато се разхожда напред-назад в своята градина, той вдъхнови хиляди хора да даряват пари, за да помогнат на медиците в борбата с коронавируса. В началото планът му бил да събере 1000 паунда.

Британецът бе съобщил, че ще направи 100 обиколки на градината си, всяка по 25 метра, ако получи подкрепа за събиране на средства за британските медици, борещи се с коронавируса. След като медиите показаха усилията му с проходилката, капитан Мур се превърна в световна знаменитост и вместо планираните 1000 паунда получи милиони.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!