янита

Нямам сили да кажа на децата си за майка им. Това сподели пред bTV съпругът на загиналата в събота при жестока катастрофа край Бургас Янита Пепелянкова. Знам, че и това трябва да стане, добавя Иван Дошев и с мъка успява да сдържи сълзите си. 

Инцидентът става посред бял ден на прав участък от пътя Бургас – Средец. При челен удар на два автомобила

33-годишната Янита, която седи на предната седалка, загива на място.

Пострадали са двете й дечица – на пет и на осем години. С различни наранявания са приети в болницата. Пострадала е и майката на загиналата учителка.

„Няма опасност за живота на децата. Състоянието им е стабилно. Лечението продължава, но психиката им е разбита“, разказва Иван Дошев.

„Подготвяхме се за рождения ден на малката ни дъщеря. С голямо нетърпение го очакваше, но се случи неописуемото. На следващия ден трябваше със сълзи на очи да организирам погребението на майка й, а след това с усмивка на лице и с торта на ръце да се кача в болничната стая, където да посрещнем дългоочаквания за нея ден. От своя страна тя ме пита къде е майка й“, добавя той.

„Видял съм какво ли не в професията си. Бил съм свидетел на разбити семейства, съдби, мечти… Бил съм до хората в най-лошите им моменти, изживявал съм болката им, но затова не бях готов“, споделя мъжът.

„Съпругата ми беше човек с високи ценности и морал. Винаги се е стремяла да помага на всеки с каквото може“, добавя той.

„Няма да може повече да я видя, да си кажем нещо, но тя беше човек за подражание. Правеше каквото може, за да живеем в по-добра среда“, казва Дошев.

„Били при прабабата на децата ми в село Константиново. Прибирали се към Бургас. От свидетели, които са се движили зад автомобила на Атанас, разбрах, че минути преди инцидента е криволичил по пътното платно, като е навлизал в насрещната лента. Можел е да предизвика трудно ПТП, но е връхлетял за жалост върху съпругата и децата ми“, каза оше той.

Днес близките на Янита се прощават с нея.

„Шофьорът, блъснал колата им, дори не ме е потърсил. Дойде на крака в спешния кабинет, нямаше наранявания. Потърсих ви, защото искам да има широк обществен отзвук, достатъчно инцидента станаха в държавата ни. Погуби се един млад живот, настоявам за справедлив процес и този човек да поеме отговорност за смъртта на съпругата ми”, каза Иван Дошев.

„Не желая случаят да се потули. Искам справедлив процес и този човек да поеме отговорността за

смъртта на съпругата ми

и болката, която причини на децата ни!“, добавя той.

Иван Дошев сподели, че от разговор с тъщата си е разбрал, че трагедията е станала за секунди. „Видяла е какво се е случило със съпругата ми, но предприела действия да спаси децата. Не сме водили друг разговор, защото е срината тотално“, добавя той.

„Днес в 12 часа е погребението. Лекарите ми обясниха, че децата ще останат под наблюдение в болницата. Изписването може би ще е утре“, разказва опечаленият мъж.

„От този човек, който предизвика тази трагедия, искам само да се изправи и да поеме отговорност“, добавя той.

На въпроса какво наказание иска за виновният шофьор Дошев отговаря, че ако получи доживотна присъда, ще е справедливо.

„След като съобщя на децата си за Янита, психиката им ще е разбита. Думата майка вече няма да присъства в речника им, а по-лошо от това не знам какво може да има“, каза още той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук