Любовта е най-съкровеното и свято чувство на света. Казват, че няма по-силна връзка от тази между мъж и жена. В отделните култури обаче има различни начини, по които се изразява любовта. Ето най-странните от тях:

Любовни писма на зулу, Южна Африка

В Южна Африка момичетата показват обичта си към противоположния пол, използвайки укус (любовни писма, направени от цветни мъниста). Цветовете на мънистата представляват чувствата на жената – червеното може да е гняв, а жълтото изобразява желание.

Мъжете често смятали тези писма за объркващи и често молят сестрите си за помощ.

Кутии за обяд, Япония

В Япония, където публичните прояви на обич са категорично недопустими, жените създават красиви кутии за обяд, за да покажат любовта си към своите близки. Наричат се „бенто”.

Колкото по-украсена е кутията или т.нар. „бенто”, толкова по-вероятно е другите мъже да завиждат.

Шампионат за носене на жени, Финландия

През юли всяка година във Финландия има шампионат по носене на съпруги. Хора от целия свят се стичат, за да гледат това спортно събитие.Мъжете прехвърлят жените си през рамо и трябва да преминат трасе с предизвикателства. След успешното преминаване на предизвикателството, мъжете получават толкова бира, колкото тежи жена им.

Шампионат за носене на жени, Финландия

Зъб от кит, Фиджи

Начинът, по който бъдещият зет може да спечели уважението на тъста си, той му носи зъб от кит. Поне така е на Фиджи. Зъбите на китовете се дават, когато се предлага мир или война. В някои случаи е символ на смъртта.

Ден на влюбените, Южна Корея

Ако смятате, че един ден на влюбените в годината е стресиращ, помислете за Южна Коря, където всяко 14-то число на всеки месец, е такъв ден. В страната има отделен ден за ергени, за целувки, за прегръдки.

Свети Валентин в Южна Корея

На 14 април се празнува Годишният Черен ден. Тогава всеки, който не е получил подаръци за Свети Валентин, трябва да се облече в черни дрехи.

Прасе за подарък, Германия

Ако подарите на приятелката си прасе на Свети Валентин, вероятно ще получите шамар. Но в Германия не е така. Счита се, че прасето носи късмет и символизира похотта на партньора.

прасе

Разбира се, не е нужно да му занесете живо прасе. Може да е шоколад, торта, бонбони, играчки и какво ли още не, стига да съдържа образа на прасе.

Мъжки конкурс за красота, Нигер

„Guérewol” е ежегодно състезание в Нигер. То прилича на конкурс за красота. В него участват млади мъже, които си търсят съпруга.

Те носят странни шапки, а лицата им са нарисувани, изпълняват ритуални танци. За костюмите си използват пера от щрауси, дори си слагат черна очна линия. Целта на танца е да накарат жените да се влюбят в тях.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!