На редовното си заседание в четвъртък Столичният общински съвет ще разгледа и гласува бюджета на София за 2019 г..

Проектобюджетът е на стойност 1,623 млрд. лв. Капиталовата програма е над 551 млн. лв., като от тях 58% са средства от европейските програми.

В транспорт и транспортна инфраструктура общината планира да инвестира 447.9 млн. лв.

306 млн. лв. са отделени за строителството на първия и втория участък от третата линия на метрото – от бул. „Владимир Вазов, през Орлов мост, центъра, „Красно село“, „Овча купел“ до Околовръстния път при Горна Баня. Предвидени са и средства за закупуване на нови превозни средства.

Точно тези намерения на местната власт обаче няма да бъдат подкрепени от общинските съветници на БСП, според които финансовата рамка на транспорта в София е направена непрозрачно.

Друга точка, която ще бъде на вниманието на общинските съветници е утвърждаване на Бизнес -план на „Топлофикация – София“ ЕАД за 2019 г., промяна на числеността на персонала в „Пазари Изток“. На утрешното заседание ще се реши дали столичното 139 основно училище „Захарий Круша“ ще може да разшири учебната си база. В дневния ред е предвидено, строителят да бъде обезщетен с терен на друго място и финансови средства.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!