Стотици гимназии в провинция Шанси в северната част на Китай отвориха отново врати в сряда  за ученици, на които тази година им предстоят кандидат-студентски изпити, след като предприеха серия от дистанциращи мерки, целящи да защитят учениците от заразяване с новия коронавирус (COVID-19).

На портата на средното училище Тайюан № 5 учениците влизат в привидно добро състояние. За да избегнат дългите опашки и събиранията на едно място, на учениците им е казано да влизат в сградата по поетапно разписание.

В общежитията към училищата също се предприемат мерки, като броят на учениците в стая се намалява от 6 или 8 до по-малко от 4.

„Намалихме също и броя на учениците в клас, като разделихме всеки клас на два малки класа, A и B. Ние също използваме информационните технологии и мултимедийните инструменти, комбинирани с нашето отлично управление на преподаването, за да изпълним преподавателската задача по време на карантината“, каза Ван Фенлонг, вицепрезидент на средното училище Тайюан №5.

В столовата на училището всяка седалка е обозначена с името на ученика и  класа. Учениците отиват в столовата в определени часове и сядат на фиксирани места.

„Учениците трябва да идват с техния клас и да следват графика, за да могат да се хранят. Имаме клас А и клас B, нали? Например от 7:00 до 7:20 сутринта, класове от група А идват в столовата за закуска. Всеки ученик трябва да намери името си и след това да заеме мястото си.“, казва учител на учениците.

След като класовете А приключат с храненето си, учениците от Б класовете идват в столовата.

За да намалят риска от инфекция по пътя към училището, в гимназиите в Шанси се изисква всички прогимназиални да живеят в кампуса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук