Снимка: Густо нюз

Това, което се случва в България на тема отнети деца, премина от истерия в маниакалност и нещата вече изглеждат обидни за интелигентността на средностатистическия българин. Отново случай с отнето дете, отново родителите твърдят, че са невинни, а отнемането е незаконно и отново безсмислен протест, спретнат по „Фейсбук“ от същите организатори /според данните в медиите/, които спретнаха и протестите против Стратегията за детето, продиктувани от идиотските внушения, че държавата щяла да отнася деца за щяло и не щяло направо от училищата.

След като вкараха една камара чиновници и институции в обяснителен режим заради предполагаемото отнемане на деца от правителството, някакви „организатори“ не пропуснаха да яхнат и пресния случай с отнетото в Хамбург бебе Катерина, на което след катастрофа лекарите откриха следи от стари травми и отнеха от родителите поради опасения, че е било малтретирано. Този път протестът /пред германското посолство вчера/ беше рехав и малоброен и ако мястото на родители и роднини на бебето на такова „събитие“ е обяснимо, то присъствието на разни странни на вид младежи, каквито се навъдиха напоследък по всички протести от този сорт, е показателно. Както са показателни плиткоумните лозунги като „Играйте си с играчки, не с бъдещето на българските деца“, „Спрете организираните отвличания от социалните служби“ и твърденията, че отнемането е незаконно.

Отнемането на деца от социалните служби, поне в развитите страни, става по строго определена процедура и при определени обстоятелства и е сигурно, че няма де се окаже незаконно, а детето ще бъде върнато, ако германският съд определи, че опасенията на лекарите са били пресилени. Това не се случва там за първи път и ако за много българи е новост, че държавата има правомощия да опази дете от родителите му, да свикват с мисълта и да си регулират възпитателните методи. Тенденцията е такава, да няма изненадани.

Разбира се, че родителите на малката Катерина може да са любещи и всеотдайни и тя да е получила контузии при игра, например. Но точно това е работа на съда да реши, а ако реши друго, няма да е лошо да се сетим, че да си българин не означава автоматично, че си невинен. Защото подкрепящите протеста не разполагат с други сведения за случая освен тези от родителите и близките, но явно не държат сметка за това.

Какво се цели с такива протести и какво може да се постигне? По втория въпрос отговорът е ясен – нищо. Няма на Запад държавна правна система, която да се повлияе от протест срещу нейни законови предписания. Това със сигурност е ясно на протестиращите  извън засегнатото семейство, или поне би трябвало. Тогава защо се правят тези циркове?

Отговорът не опира до справедливост, ценности и чувства. Тези неща отдавна служат само за заблуда на хората, за да бъдат извадени на улиците по един или друг повод с прикрита цел. Вече е повече от очевидно, че при всяка възможност се намират „организатори“ които да изведат тоз-оня на протест срещу каквото и да е, идващо от Европа и Запада, за да нагнетяват неприязън към тях в българското общество. Този единствен извод се налага от очевидната безсмисленост на протестите, като в този случай. Именно такива „събития“ оставят впечатлението, че в България действат подмолни политически лешояди, маскирани като най-различни групи по интереси, чиято дейност процъфтява чрез протести „на кило“ при всяка възможност да очернят Европата на гърба на проблеми на български граждани. Ако няма проблеми, се създават. Както със Стратегията за детето. Ако случаят не е такъв, някой по-знаещ нека да обясни кому са нужни тези евтини сеири.

Какви са резултатите?

Стратегията за детето бе отложена, преди да е обсъдена, защото с нея „лошата Европа“ ще накара държавата да отнема деца и да ги дава на норвежките педерасти. Протест!

Истанбулската конвенция не трябва да се ратифицира, защото заплашва да ни напълни… ами пак с педерасти. Протест!

Организираните отвличания на деца от социалните служби трябва да спрат. Къде стават те? В Европа. Сещате ли се какво следва? Протест!

Разни НПО-та ни казват къде са ни кривиците и какви са ни правата. К’ви са тия, бе, и откъде идват? От Запад? Протест!

А след протеста може да ударим по една домашна ракия, да се приберем в къщи и, на който му е кеф, да начука кабелите я на жената, я на детето – кой което го дразни в момента.

Докато Лошата Европа не му е взела и тях.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!