Станислав Владимиров
На снимката: кметът на Перник Станислав Владимиров

След като днес главния прокурор Иван Гешев отказа среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, неочаквано същото направи и кметът на Перник, избран с листата на БСП. Станислав Владимиров отказа среща Нинова, която за втори път пристигна в града и даде днес пресконференция във връзка с водната криза. Кметът заяви, че политици като Мая Манолова, Красимир Велчев и Корнелия Нинова се опитват да „яхнат“ водната криза в града и той не желае това. Все пак изглежда странно единствено загрижеността на кмета за развитието на кризата да е продиктувала решението му и е възможно в следващите дни да станат ясни и допълнителни съображения.

„Водната криза на Перник не е терен за политическа борба за рейтинг и за вадене на политически дивиденти, а конкретна работа в труден момент. В понеделник Корнелия Нинова щяла да идва пак в Перник за втори път последната седмица. Няма да я приема“, обяви още снощи Станислав Владимиров.

Станислав Владимиров е заявил във „Фейсбук“, че не е разбрал и първият път защо е дошла лидерката на червените, но „втори път няма да има в рамките на тази криза“, пише ZaPernik.com.

„В Перник е обявено бедствено положение. Група политици идват и си правят ПР с водната криза и с мен. Няма да стане. Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев говори небивалици в ефира на Би Ти Ви, че се готвил едва ли не някакъв заговор срещу държавата заради водната криза. Г-н Велчев е депутат няколко мандата в Народното събрание, водач на листа в Перник, не му отива да насажда излишно напрежение върху хората. Разговори ще се водят с хора, които могат конкретно да са в полза на водния проблем. Корнелия Нинова и Красимир Велчев да видят какви закони да приемат в Народното събрание, за да не се стига до това положение отново. Институциите да не си прехвърлят отговорността една на друга… Мая Манолова да не си търси тема за яхване в Перник. Ние сме в бедствено положение и не желая да ме замесват в техните политически игрички. Фокусиран съм изцяло в работа за гражданите на Перник, Община Перник и решаване на водния проблем“ – категоричен е кметът.

Въпреки че не се срещна с кмета, Нинова проведе срещи с жители на Перник, общински съветници, кметове на населени места и, по думите й, е обсъдила с тях кризисната ситуация. Тя обяви, че е била упълномощена от перничаните, с които е говорила, „да поискам среща с главния прокурор, да потърся информация – води ли се разследване за кризата в Перник“. След това зададе в писмен вид до главния прокурор въпросите дали има образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в миньорския град и води ли се разследване по договора за ремонт на стената на яз. „Студена“ на стойност 32 млн. лв.

Нинова заяви, че когато получи отговор, ще уведоми перничани.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!