проф. Анастас Герджиков

Изненадващо днес кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ, а за втори тур и от ДПС, проф Анастас Герджиков, вместо да говори са своята визия и приоритети, започна да хвали управлението на Бойко Борисов.

„Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз вече бях доста склонен да се кандидатирам, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си“, сподели пред БНР проф. Анастас Герджиков.

„Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия“, каза още той.

„Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия. Искам да бъда кандидата на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички“, каза проф. Герджиков.

„Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането.Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме“.

Проф. Анастас Герджиков смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. „Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ „Козлодуй“.

По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз той подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук