Оставка на правителството и президента Румен Радев. Съставяне на експертен кабинет, с премиер от най-голямата политическа партия, а вицепремиер – от втората по големина, които да гарантират провеждането на честни избори. За това призова председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация по повод новия парламентарен сезон.

„Свидетели сме на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България. Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика“, обяви Карадайъ от парламентарната трибуна и настоя за спешния решения в името на мира и стабилността.

Войната между институции доведе до политическата криза, в която се намираме днес, категоричен бе лидерът на ДПС, според когото днешната криза е несравнима по своята дълбочина с никоя друга от началото на демокрацията.

Според ДПС, подкрепяйки протестите президентът Румен Радев е избрал модела на противопоставянето.

„С действията си президентът Румен Радев ерозира всички органи и институции, държавността и държавата като цяло.Ако иска да се изяви като политик, да си регистрира партия“, призова Карадайъ.

Той бе категоричен, че заради политическата ситуация у нас ерозират едновременно и изпълнителната власт, и законодателната власт, и съдебната власт, но и президентската институция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!