Красимир Каракачанов
На снимката: министърът на отбраната Красимир Каракачанов

На този празник почитаме и отдаваме почит на всички онези български воини от редника до генерала, които в историята на България пожертваха живота си в името на българските национални идеали, обединението на България и защитата на териториалната цялост и независимостта на нашата страна.

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в словото си пред военните курсанти от Националния военен университет във Велико Търново, които тази година за първи път проведоха церемонията по военния парад за празника на армията.

„Прекланяме се пред храбростта на българския войник, който след Освобождението на България от турско робство до ден днешен много често при трудни условия, лишения и липса на средства изпълнява своя дълг по защитата на нашата родина. В последните години виждаме, че вашите усилия не са напразни. Българското общество възражда доверието си към своята армия, народ и армия винаги са били в едно. Вече 1400 г. Българската държава съществува само и единствено благодарение на храбростта и жертвоготовността на българския воин“, добави Каракачанов.

Военният министър Красимир Каракачанов каза още, че процесите на модернизация, които започнаха преди няколко годни са необратими, каквото и да се говори и коментира Българската армия ще продължи да се модернизира в стандарта на българския воин, ще се повишава и нашият стремеж и вие като бъдещи командири на армията да бъдете горди с униформата на българските воини

„За все повече хора в света става ясно, че гражданин на света е лесно, но е трудно да си гражданин на своята държава, защото това иска отговорност. Вие ще направите всичко възможно, за да предадете знанията и уменията във военния университет на своите подчинени, за да продължим да издигаме престижа на българската армия“, добави още Каракачанов.

За първи път от 100 години в София не се проведе военен парад заради въведените противоепидемични мерки в страната.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук